21 Nisan 2016 Perşembe

Filografi nedir? Nasıl yapılır?

Herkese Yeniden Merhaba!
Bugünkü yazımda unutulmaya yüz tutarken yeniden şekillenen yeniden can bulan bir sanat dalından bahsetmek istiyorum,sahip olmak ve yaptırmak isteyenler için ise en sonda küçük bir indirim sürprizim var :)




Filografi nedir?
Filografi...
Çivi ve tel…
İkisinin maharetli ellerde şekillendiği bir el sanatı...
Sanat, Orta Doğu'da doğup Batı'ya ve Uzak Doğu'ya yayılmıştır. Zorluğu ve gerektirdiği sabır dolayısıyla Türkiye'de pek yaygın değil ne yazık ki.. Sanatçıları oldukça az ve ustalarından biri olan Saim Devrilmez bu sanatın ruh dinlendirici olması ve olumlu psikolojik etkilerinden dolayı Amerika'da evlerde de verildiğini dile getiriyor.



Nasıl yapılır?

Ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak tasarlanmış bir motifin çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile çeşitli desenler meydana getiriliyor.




 Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik görününüm kazandırılması işlemi olarak tanımlanan filografide, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler, çizgi film karakterleri, kişi portreleri ve silüetleri panolar haline getirilebiliyor..





Nerede kullanılır? 
Son zamanlarda oldukça ilgi görmeye başlayan sanat, modern evlerin ve iş yerlerinin duvarlarında yer almaya başladı. Ailenize, eşinize, dost ve arkadaşlarınıza ve en önemlisi kendinize vereceğiniz en güzel hediyelerden...









İstenilen boyutta, renkte, tarzda dilediğiniz desenleri yaptırabilirsiniz.
Bu sanat ile oldukça yakından ilgilenen Bey, yeteneğini ve ilgisini birleştirdiği sanat dalında oldukça güzel eserler çıkarıyor. 
Bu blogtan okuyup geldiğini söyleyenlere ise 15% indirim sözünü sizler için vermekte :)

İletişim: 
Facebook:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder